پرینت سه بعدی چیست؟
تا قبل از ظهور و رونق کامیپیوتر در دنیا ، روش های گوناگون برای ساخت و تولید محصولات صنعتی استفاده می شد.
از جمله ورق کاری ، فرز کاری ، تراش کاری و ...
توسعه کامپیوتر در زمینه های مختلف از جمله نرم افزارهای طراحی سه بعدی وهمچنین روش های کنترل دقیق ابزار با استفاده از کامپیوتر، باعث بوجود آمدن روش های جدیدی در ساخت و تولید نیز گردید.
این روش های جدید را پرینت سه بعدی میگوییم که شامل دو دسته کلی ساخت افزایشی و ساخت کاهشی است.(البته لازم به ذکر است که در اصطلاح عام، از واژه پرینت سه بعدی صرفا برای روش های ساخت افزایشی استفاده می شود.)
نرم افزارهای طراحی سه بعدی این امکان را به طراحان داد که از فضای دو بعدی ترسیم بر روی کاغذ به فضای سه بعدی نرم افزارهای کامپیوتری بروند و تمام ایده های خود را آنجا ایجاد کنند و سپس ساخت این طرح ها را به پرینترهای سه بعدی بسپارند تا طرح سه بعدی طراحی شده در کامپیوتر را به یک جسم واقعی تبدیل کند.
ساخت کاهشی
در روش ساخت کاهشی که در اصطلاح رایج ، آن را با نام ماشین های CNC میشناسیم ، یک ابزار براده برداری را توسط کامپیوتر کنترل میکنیم وهمانند پیکره تراشی، از یک جسم صلب قسمت های اضافی ان را حذف میکنیم تا درنهایت محصول دلخواه خود را بسازیم.
ساخت افزایشی
در روش ساخت افزایشی ، برخلاف ماشین های CNC ، ما طرح مورد نظر خود را با روی هم قرار دادن لایه های مختلف ایجاد میکنیم . همانند فرآیند خانه سازی که آجرها لایه به لایه روی هم قرار میگیرند و بنای ما را ایجاد میکند.
پرینترهای سه بعدی بر اساس مواد اولیه ای که در ساخت طرح های سه بعدی به کار میبرند به سه دسته کلی تقسیم میشوند که هریک برای طیف خاصی از مصارف گوناگون بکار میرود.
این سه دسته کلی عبارتند از
1.liquid base
2. solid base
3. powder base
هر دسته از این پرینترها ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند که کم کم به معرفی هر کدام میپردازیم.
در مقاله بعد به توضیح روش liquid base خواهیم پرداخت.