{{item.title}} {{item.subtitle}}
{{item.total|number}} تومان
حذف
سبد خرید شما خالی است.

3.کاربردهای رایج پرینترهای سه بعدی رزینی در ایران

کاربردهای رایج پرینترهای سه بعدی رزینی در ایران

امروزه کاربرد پرینترهای سه بعدی رزینی در دنیا بسیار گسترده است .

در اینجا قصد داریم به مصارف رایج این نوع پرینترها در ایران بپردازیم و در مقاله های بعد به کاربردهای متنوع و گسترده ای که از این پرینترها درسراسر دنیا میشود خواهیم پرداخت.

1.در صنعت طلا و جواهر ، ساخت مدل های پیچیده و دارای ظرافت بسیار بالا،  نیاز به استفاده از پرینترهای سه بعدی در این صنعت را قطعی کرده .

روند به این صورت است که مدل های ظریف طراحی شده ، توسط پرینترها رزینی بصورت پلاستیک ها ی قابل زیخته گری پرینت میشوند و این مدل پرینت شده طی مراحل ریخته گری ، به مدلی از جنس طلا تبدیل میشود.

 احتیاج به دقت بسیار بالای پرینترهای رزینی  عامل استفاده چشمگیر این پرینتر در صنعت طلاسازی است


2.امروزه در دندانپزشکی و دندانسازی دیجیتال، بعلت نیاز به دقت ساخت بسیار بالا، پرینترهای سه بعدی رزینی جز جدانشدنی این فرآیند گشته اند. 

از موارد رایج استفاده پرینترهای رزینی در دندانپزشکی ساخت قالب های دندانپزشکی ، راهنماهای جراحی و ساخت روکش های دندان  است .

این روزها استفاده از پرینتر سه بعدی مخصوصا در زمینه ارتودنسی در ایران باعث شده راحتی بیشتر بیماران گردیده است. زیرا که با پرینت  گرفتن قالب های ترمیمی دندان در مراحل درمان میتوان به جای سیم های فلزی که سابقا استفاده میشد از موادی شفاف و سازگار با بدن استفاده کرد که ضمن حفظ زیبایی باعث سهولت استفاده بیماران نیز میشود.


3.طراحان صنعتی برای اینکه بتوانند نمونه ی طراحی شده خود را در واقعیت محک بزنند، نیازمند پرینترهای سه بعدی دقیق هستند تا بتوانند در کمترین زمان و با کمترین هزینه نمونه طراحی شده را تست کنند

در گذشته ساختن نمونه اولیه از محصول طراحی شده فرآیندی بسیار هزینه بر و طولانی بود. اما با استفاده از پرینترهای سه بعدی میتوان نمونه طراحی شده مچازی را ظرف چند ساعت بصورت یک جسم واقعی ساخت و مورد بررسی قرار داد.


4.ساختارهای میکروفلوئیدیک؟؟؟؟؟

ریزسیال‌شناسی یا میکروفلوئیدیک با رفتار، کنترل دقیق و نگهداری سیالاتی حاوی سلول کار دارد که به لحاظ هندسی به مقیاس کوچکی، معمولاً زیر میلی‌متر، محدود شده‌اند.

 میکروفلوئیدیک یک موضوع چند رشته‌ای است که در آن رشته هایی مانند مهندسی ها، فیزیک، شیمی، بیوشیمی، فناوری نانو، و بیوتکنولوژی با هدف طراحی سامانه‌های گوناگون با یکدیگر همکاری دارند. 

میکروفلوئیدیک در ابتدای سال ۱۹۸۰ پدید آمد و در توسعه چاپگرهای جوهرافشان، تراشه‌های DNA، فناوری آزمایشگاه روی تراشه (lab-on-chip)، و فناوریهای‌های ریزگرمایی استفاده شد

راه های زیادی برای ساخت این ساختارهای میکرومتری وجود ندارد.

میتوان گفت پرینت سه بعدی بهترین راه برای ساخت این ساختارها است.

از میان روش های پرینت سه بعدی، به روشی نیاز داریم که دقت های میکرومتری برای ساخت داشته باشد.

ما نیاز داریم برای ساختن ساختارهای میکروفلوئیدیک از پرینترهای سه بعدی رزینی استفاده کنیم . زیرا که با دقت ساخت بسیار بالایی که در بین روش های دیگر دارندمیتوانند نیازهای ما برای ساخت این ساختارها را برآورده سازند.

استفاده از این پرینترهای رزینی برای ساخت ساختارهای میکروفلوئیدیک مدتیست که در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های ایران مورد استفاده قرار میگیرد.

روند به اینصورت است که ابتدا طرح ساختار مورد نظر خود را به صورت یک قالب طراحی میکنیم و آن را  پرینت میگیریم. سپس از این قالب  استفاده میکنیم و ساختار  دلخواه خود را بوسیله ریختن ماده مورد نظر خود درون این قالب ایجاد میکنیم.

ماده مورد نظر ما معمولا پلیمرهایی نظیر PDMS هستند که قابلیت سازگاری با بدن نیز دارند.